Themadag: LIFO® en persoonlijke coaching

Vrijdag 21 juni 2024
Van 9u30 tot 16u30
Locatie: Vandervalk, Breukelen (Nederland)

Professionele trainers en coaches hanteren graag de LIFO® methode in individuele ontwikkeltrajecten. LIFO® biedt de coachee op een zeer toegankelijke wijze inzicht in de eigen gedragsvoorkeuren en levert daarenboven een concreet model voor het hanteren en ontwikkelen van persoonlijke sterktes.

Met deze themadag delen we onze kennis en ervaringen met LIFO® in coaching. We reiken interessante benaderingen en tools aan die je expertise als LIFO® coach verhogen.

Doelgroep
Het programma is afgestemd op LIFO® licentiehouders. Managers of coaches zonder licentie kunnen deelnemen, op voorwaarde dat men een LIFO® basistraining heeft gevolgd. Van de deelnemers verwachten we namelijk dat ze goed vertrouwd zijn met de LIFO® uitgangspunten en de 4 stijlen.

Programma
We focussen op drie invalshoeken van het LIFO® model in coaching:

Het verkennen van de LIFO® coaching stijlen
Aan de hand van de LIFO® vragenlijst coaching stijlen brengen we jouw persoonlijke stijl als coach in kaart. Dit laat je toe om bewuster om te gaan met het eigen, stijl gebonden referentiekader wanneer je anderen gaat coachen.

Het LIFO® ontwikkelingsmodel in coaching
Met behulp van LIFO® kan je een persoonlijk coachingstraject op een heldere en effectieve manier vormgeven. De zes LIFO® ontwikkelstrategieën vormen daarbij een leidraad voor succes. We gaan ook in op het analyseren van de Intentie/Gedrag/Effect scores voor meer inzicht in de gedragspatronen van de coachee.

Stijlinterferenties tussen coach en coachee
‘It takes two to tango’ en dat geldt ook voor coaching. We gaan na hoe je als coach kan afstemmen op de voorkeurstijl(en) van de coachee in de verschillende fasen van het coaching traject. Je leert ook beter omgaan met moeilijke houdingen zoals gevoelens van weerstand bij de coachee of bij jezelf als coach.

Practische informatie
Materialen: Tijdens deze themadag ontvang je een handleiding met de presentaties, oefeningen en literatuur, en een set LIFO® training materialen in de toepassing van coaching.

Prijs: €395,- inclusief materialen en catering. Excl. 21% BTW

Begeleiding
Marijke Theunis, LIFO® licentietrainer en coauteur van het boek “Chemie van het coachen”.

Wacht niet langer en meld je hier aan.