LIFO® netwerkavond 22 en 25 november 2021

LIFO® & beter leren dealen met organisaties in verandering

Op 22 (Nederland) en 25 november (België) organiseren wij samen met Jeroen Bouman en Karsten Bezooijen, organisatie coaches van McChange.com een speciale editie over LIFO® en goed dealen met organisatie verandering. Op een interactieve wijze gaan zij ons meenemen in de dynamiek van veranderen. Speciaal voor adviseurs en trainers hebben zij een programma ontwikkeld om organisaties te helpen. Ze zijn beiden ook LIFO® licentiehouder en zullen de koppeling maken tussen wat er gebeurt en nodig is en LIFO® stijlverschillen.

Ter introductie: stel, je bent trainer/coach/adviseur in organisaties. Dan ben je waarschijnlijk veel bezig met mensen die samenwerken in teams of daarbuiten. Je praat, luistert, voelt, kijkt, analyseert en benoemt wat je observeert. Je gebruikt modellen zoals LIFO® om bewustwording te creëren, en leert hen over het overbruggen van verschillen. Zo help je teams verder in hun ontwikkeling. Als “buitenstaander” herken je patronen en zie je ook kansen om dingen echt te verbeteren, niet alleen in dit team, maar voor de hele organisatie. Wanneer je dit probeert aan te kaarten, kom je vaak niet verder dan de leidinggevende van dit team of de opdrachtgever. Die is al lang blij dat zijn/haar clubje weer wat stappen heeft gezet en voelt zelden de behoefte om hiermee verder in de organisatie door te pakken. En waarom zouden ze? Zeker in wat grotere organisaties is het niet aantrekkelijk om op de bres te gaan staan voor het grote geheel. Gedoe, politiek, geen tijd, noem maar op. Dus ondanks jouw waardevolle adviezen wordt de boot beleefd afgehouden.

"Wat moet ik doen om deze organisatie verder te helpen?"
De kansen liggen voor het oprapen, maar het lijkt wel of ze het niet willen zien. Hoe krijg ik hier mijn goede ideeën voor het voetlicht?” Mensen in de organisatie hebben vaak hele andere belangen en prioriteiten. En niet zelden is jouw opdrachtgever de leidinggevende van het team of de afdeling en die is altijd zelf onderdeel van het systeem (lees: probleem). Herken je dit? Wat te doen?

Tijdens de LIFO® licentiehouders netwerkavond gaan we met dit soort vraagstukken aan de gang. Je bent van harte uitgenodigd om actief deel te nemen. Alle deelnemers krijgen het boek/magazine van Karsten en Jeroen over hun kijk op veranderen als cadeau toegestuurd.

Als onderdeel van de netwerkavond ontvang je na je aanmelding een link voor het invullen van de LIFO® vragenlijst Veranderstijlen, dit ter voorbereiding voor de netwerkavond.

Praktische informatie

Locatie 22 november 2021: Groot Kievitsdal te Baarn (https://www.grootkievitsdal.nl)
Locatie 25 november 2021: Hotel Abbey te Grimbergen (https://www.hotelabbey.be)

Ontvangst: 18.30 uur met broodjes en thee/koffie/frisdrank

Aanvang netwerkavond: 19.15 – 22.00 uur

Deelnameprijs: $40.00 excl. BTW

Klik hier om u aan te melden